Ofte stillede spørgsmål om udbetalingFind hurtigt svar på dit spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om:
- hvorfor reglerne er ændret
- hvorfor du er registreret som du er og generelt om afregningsgrupperne
så skal du tage fat i Energistyrelsen via deres hjemmeside. Bemærk, at der er en kontaktformular nederst på siden, hvis ikke du kan finde svar på dine spørgsmål. Vi oplever, at de er gode til at svare hurtigt og hjælpsomt.
Vindstød kan ikke hjælpe på disse områder, da vi alene har med selve afregningen at gøre.

Vindstød behandler kun spørgsmål om selve afregningen, dvs. udbetalingen til anlægsejerne. Du kan finde spørgsmål og svar nedenfor:Hvornår starter min udbetaling?

Du får automatisk besked fra os, når din udbetaling skal starte. Din udbetaling starter, når den elmåler, der er knyttet til dit solcelleanlæg bliver opdateret til flexafregning. Alle målere i Danmark opdateres i disse år til flexafregning og det sker inden udgangen af 2020. Hvornår din måler opdateres afhænger af netselskabet i dit område. Vi kan desværre ikke fortælle dig, hvornår det sker, da det alene er netselskabet, der ved det.

For at kunne starte din udbetaling, skal du registrere dig på denne side. Det kan du med fordel gøre allerede nu.

Hvordan registrerer jeg mig til udbetaling?

Du skal blot registrere dig på denne side. Når din udbetaling er klar til at starte op vil vi kontakte dig igen for at få dit kontonummer. Dette skal du til den tid oplyse efter at have logget på med Nem-ID.

Hvor kan jeg løbende se min produktion?

Du får helt automatisk sendt opgørelser løbende i forbindelse med udbetalingerne til dig. Vi udbetaler hver måned. Du kan også tilmelde dig til at få besked, når app’en til at følge produktion er klar. Det gør du i forbindelse med, at du registrerer dig. App’en er gratis og kan løbende vise dig din produktion m.m.

Du kan også se din produktion på Min Side (https://vesystem.vindstoed.dk/minside)

Hvorfor er det Vindstød, der skal betale for min produktion?

Energinet, som er ejet af staten, har afholdt udbud, som energiselskabet Vindstød vandt. Derfor er det os, der skal stå for at indhente dine produktionstal og afregne dig ud fra dem. Vi får produktionstallene helt automatisk gennem statens energiportal, Datahubben, som får tallene fra dit lokale netselskab, der har kontakt til din elmåler.

Hvad er flexafregning?

Tidligere blev mange elmålere kun aflæst månedligt eller årligt. Det er nu lovbestemt, at alle målere skal aflæses en gang i timen, og alle netselskaber i Danmark er derfor i gang med at opsætte nye målere og ændre IT systemer til at håndtere dette.
For dig betyder det, at hvor du før blev afregnet en gang årligt for dit nettoforbrug (dvs. forbrugt minus produceret strøm), kommer dit forbrug og din produktion til at blive opgjort separat og pr. time.
Afregning af skatter og afgifter vil dog fortsat kun opgøres en gang årligt for dit årlige nettoforbug.

Vilkår og betingelser

Her kan du læse nærmere om vilkår og betingelser:
https://ve.vindstoed.dk/grp6/terms-and-conditions

Andre spørgsmål og kundeservice


Du kan også skrive til: ve@vindstoed.dk

Kontakt på telefon: , mandag-fredag kl. 9-16

Vi har lidt travlt lige nu, da Energinet har udsendt informationsbrev. Så vi anbefaler, at du sender en mail, som vi nok skal besvare hurtigst muligt.